Veel gestelde vragen

Natuurlijk heb je vragen. Ik hoop dat onderstaande veel gestelde vragen jou antwoord geven. Mocht dat niet het geval zijn voel je dan vooral vrij om contact op te nemen met mij via whatsapp of telefonisch!

Wanneer jij op het punt staat om mij in te schakelen, komt meestal niet overeen met het punt waarop je partner of je ex zit. Dit loopt meestal niet gelijk. Het is goed om een aantal keer aan te geven waar je behoefte ligt en wat je graag wilt. Dus met elkaar erover in gesprek te gaan. Dit vraagt wel wat van je geduld, want jij bent wel op het punt dat je graag wilt doorpakken. Als de ander het nut niet blijft inzien, ook dan is er nog niks aan de hand. Je kunt bij mij ook alleen terecht. En je conflict zelf oplossen!

Ja hier heb ik al meerdere mensen succesvol mee kunnen helpen. Het vraagt om maatwerk. Daarvoor heb ik wel jouw verhaal nodig en moeten we even een afspraak inplannen.

Hier is helaas geen standaard voor te geven. Elke scheiding heeft een ander verloop. Jullie zijn immers uniek. Het is heel cliché, maar de snelheid wordt door jullie en jullie situatie bepaald. Zaken die vaak extra tijd kosten zijn bijvoorbeeld een eigen woning, een eigen bedrijf. Maar ook als jullie het vaak met elkaar oneens bent, duurt het meestal wel langer. Dat is niet erg, het moet ook goed gebeuren. Of als een van jullie twee liever niet wil gaan scheiden, dan zal het tempo worden aangepast, om er toch samen uit te komen.

Reken er in ieder geval op dat jullie minimaal 3 a 4 gesprekken nodig hebben om tot goede afspraken te komen en deze goed vast te leggen. Zodra alle afspraken akkoord zijn kunnen we de documenten tekenen. Daarna wordt ingediend bij de rechtbank. De rechtbank doet er gemiddeld 4 tot 6 weken over om alles goed te keuren en een beschikking af te geven. Daarna wordt beschikking ingeschreven bij de Gemeente en is de echtscheiding definitief.

Ja, ik werk ook ‘s avonds. Behalve op de woensdagavond, want dan volleybal ik.

Ieder mens is uniek. En dus ook ieders proces. Ik kan een goede inschatting van de kosten maken als we een kennismakingsgesprek hebben gehad. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Voor sommige trajecten kunnen we een zogenaamde toevoeging aanvragen. Dit is een soort van subsidie. Je kan alvast kijken op de website van de Raad voor Rechtbijstand. Daar vind je meer informatie.  

Bij mediaton zit je samen aan tafel. Je stelt samen jullie afspraken op en je hebt zelf overal invloed op. Als je gaat scheiden en jullie zijn het niet met elkaar eens, kan mediation helpen samen een oplossing te vinden en jullie te helpen bij jullie communicatie.

Redenen om voor mediation te kiezen
Bij een scheiding kan de communicatie niet altijd even soepel gaan. Dit kan komen door de hele rollercoaster aan emoties, onbegrip en wantrouwen. Mediation kan dan helpen om toch in goed overleg afspraken te maken.

Redenen om voor mediation te kiezen:
• Je hebt vaak snel een oplossing.
• Tijdens mediation kunnen jullie de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven.
• Je bepaalt zelf, samen met je ex partner welke afspraken je maakt.
• Een mediator is er voor jullie allebei. Ik wil dat jullie er beide samen uitkomen. Dat is mijn opdracht. Is dus onpartijdig. En het maakt mij niet uit welke afspraken jullie maken, als jullie het maar met elkaar eens zijn. Ik ben dus neutraal

De kosten van ieder een eigen advocaat of samen een mediator? Ik zou het wel weten……


Een ander belangrijk verschil is dat scheiden met advocaten (de zogenaamde vechtscheiding) vaak veel meer tijd kost en daardoor dus duurder is. Een mediator is vaak sneller klaar met de scheiding, dit is dus goedkoper.

En bij een mediator kom je samen tot een oplossing en afspraken. In plaats dat je de oplossing in handen van een rechter legt.

Een advocaat neemt het voor 1 partij op. En dat betekent dat er meestal niet zo’n fijne sfeer ontstaat om je gaat strijden voor vooral je eigen belang. Het is maar de vraag of je dat krijgt.

Ja, ik doe al het regelwerk. Ik regel jullie scheiding van A tot Z. Stap voor stap gaan we heel gestructureerd door alles heen. Ik neem jullie mee in alle zaken die geregeld moeten worden. Ik onderhoud de contacten tijdens het rechtbank traject. En ik regel de inschrijving bij de gemeente. Het is voor jullie al onoverzichtelijk genoeg. En door alle bomen zal je het bos moeilijk kunnen zien. Dus hoe handig is het als bij de hand voorgenomen tijdens het hele proces?