Maaike de Vries

Welk voorbeeld wil jij zijn?

π—ͺ𝗲𝗹𝗸 π˜ƒπ—Όπ—Όπ—Ώπ—―π—²π—²π—Ήπ—± π˜„π—Άπ—Ή 𝗷𝗢𝗷 π˜‡π—Άπ—·π—» π˜ƒπ—Όπ—Όπ—Ώ 𝗷𝗲 𝗸𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻?

Iedere ouder wil het beste voor hun kind. 99% van onze kinderen wordt uit liefde geboren. Daar geloof ik echt in. We geven onze kinderen liefde, aandacht, eten en warmte. We stimuleren ze en geven grenzen aan. Alles omdat we het beste met ze voor hebben.

Een minder voor de hand liggend voorbeeld om aan je kinderen te geven, is de relatie tussen papa en mama.

Ben jij je bewust dat het jij het voorbeeld van een partnerrelatie doorgeeft aan je kinderen?

Je kinderen nemen jou en je partner als voorbeeld. Ze leren van jullie. Hoe liefdevol jullie zijn, hoe jullie ruzie maken, hoeΒ jullie band met elkaar is.Β 

Onbewust krijgen je kinderen dit allemaal mee en slaan ze het op op hun harde schijf. Zo doen papa en mama het, dus zo hoort het. Dat voorbeeld nemen ze mee.

Onze kinderen willen het allerliefst dat papa en mama een goede en liefdevolle relatie met elkaar hebben. En dat papa en mama bij elkaar blijven.

Zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over hun ouders en zich in alle veiligheid kunnen ontwikkelen en opgroeien.Β 

Naast de fysieke verzorging van je kinderen is veiligheid en geborgenheid in het gezin een onmisbaar element. En die begint bij jullie relatie. Is het tussen jullie warm, liefdevol en respectvol?

Neem eens de tijd om te bedenken welk voorbeeld jij wilt zijn voor je kinderen? En of je dat nu dΓ³Γ©t. Weet je niet hoe je zo’n relatie moet vormgeven? Snap ik wel. Het is soms echt ingewikkeld. Maar absoluut haalbaar.

Wil je een beter voorbeeld geven, maar weet je niet hoe? Als relatietherapeut kan ik je helpen.Β 

Je kinderen zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Β 

Β 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp