Maaike de Vries

Stom gedoe!

Hij moet gewoon niet zo achterlijk doen, dan is het toch logisch dat ik zo reageer.

Heel vaak hoor ik in gesprekken; “Hij moet gewoon dit…- zij moet gewoon dat…-hij mag dat niet doen- belachelijk toch hoe zij doet…”. “Dat maakt dat ik zo boos wordt”.

Herken jij dit?
En weet je, het gebeurt iedereen. Veelal onbewust en het zit in de nuances. Onze blik is vaak automatisch gericht op wat de ander verkeerd doet, hoe hij zich gedraagt, welke reactie zij geeft, welke fouten hij maakt etc.

Cirkel van betrokkenheid

Dit ligt in de cirkel van betrokkenheid. Vaak maken we ons druk om van alles en nog wat, waar we -en diep van binnen weten we dat- geen invloed op hebben. Heel veel energie gaat daarin zitten. En vaak niet echt positieve energie. Het slurpt je leeg, je voelt frustraties, machteloosheid en/ of boosheid.

En als ik dan vraag; hoeveel energie wil jij steken in het veranderen van je ex? Dan komt er meestal wel een schuchter glimlachje tevoorschijn. En weet je ook wel dat het zinloos is. Veranderen van je ex is namelijk echt een onmogelijk opgave.
Maar ondanks dat je rationeel heel goed kunt bedenken dat dit zo is, is het zo verdomde moeilijk om het om te draaien.

Hoe komt het toch dat we zo ons zo uit de tent laten lokken en laten raken door wat je ex doet of zegt? Binnen een split-second zit je weer met frustraties om wat er gebeurd is.

Wil jij geen last meer hebben van je ex? Geen gedoe, strijd en struggels. Wil jij af van die frustraties? Dan is het zaak om je cirkel van invloed te vergroten en je cirkel van betrokkenheid te verkleinen.

Hoe dan?

Om de cirkel van invloed te vergroten is je belangrijkste opdracht om jezelf echt goed te leren kennen. De sleutel tot verandering en succes ligt in jou. Het geeft jou de regie weer terug. En je houdt echt veel meer (positieve) energie over kan ik je vertellen, je wordt er -nog- een leuker mens van. En zeg nou eerlijk, wie wil dit nou niet?

Om die sleutel te vinden heb jij je ex niet nodig. Je kunt het gedoe in je eentje oplossen!
Ik ga graag op zoek naar die sleutel, met jou! En beloofd, we gaan ‘m vinden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp