Maaike de Vries

Na 2 gesprekken al een doorbraak????

Een paar weken geleden postte ik een berichtje op instagram over een stel waarmee ik net een kennismakingsgesprek had gevoerd.
Dit stel lag met elkaar in de clinch over o.a. het geven van toestemming voor een dyslexie onderzoek op school voor hun jongste zoon. Moeder stond achter het onderzoek. Maar vader weigerde zijn handtekening te zetten voor dit onderzoek.

Zij kwamen bij mij.Grote twijfel

Tijdens het eerste gesprek spraken ze allebei uit dat ze zich zeker wilden inspannen om tot een oplossing te komen. Maar ze hadden beiden ook grote twijfel of dit wel ging lukken. Ze hadden immers al 4!!! jaar slecht contact met elkaar. En dat kan toch niet binnen een paar gesprekken omgedraaid worden, spraken ze hardop uit.

Ik sprak tijdens het kennismakingsgesprek uit dat ik verwachtte ongeveer vier gesprekken nodig te hebben om alle onderwerpen te bespreken waar zij mee zaten.  

Ik zat er niet ver naast.....

 

We zijn nu twee gesprekken verder en het zetten van de handtekening is geen issue meer. Die gaat er komen en het onderzoek kan starten. Nu hoor ik je misschien denken; “dan heeft moeder dus haar zin gekregen”.  Nee! dit is zeker niet het geval. Het is echt een win-win situatie. Voor minder dan win-win doen we het niet! Dus geen compromissen of water bij de wijn. Maar echt win-win.

Omdat we in het eerste gesprek en een stukje van het tweede gesprek een goede voorbereiding hebben getroffen gaan nu de overige onderwerpen ook geen probleem meer worden.

Mijn visie is dan ook om eerst een stevig fundament te bouwen en neer te zetten. Er is geen directe weg naar het einddoel (bijvoorbeeld de handtekening voor een onderzoek). Daar moet eerst even een omweg voor genomen worden. Maar als die omweg goed genomen is dan is het maken van afspraken niet zo ingewikkeld meer.

 

Zit jij nou met dezelfde twijfel? Je ziet dus dat je niet de enige bent. Maar je ziet nu ook dat het heel snel kan gaan als je van al dat gedoe met je ex af wilt! Heb je een vraag of wil je sparren? Via verschillende kanalen ben ik goed bereikbaar. Tot snel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp