Maaike de Vries

Schoolreis gedoe!

Weekendvibes

Je kinderen zijn het weekend bij je ex geweest. Het was stralend weer. Een heerlijke lange zondag hebben ze gehad aan het strand. Aan het einde van de middag moesten ze haasten om op tijd weer bij jou te zijn. In alle haast zijn niet alle spullen mee teruggekomen van het weekend.

Maar dan...

Juist deze maandag gaan je kinderen op schoolreis. Op zondagavond kom je erachter dat de superlekkerzittende schoenen nog bij je ex liggen. Elke keer is er wel iets dat wordt vergeten. Het is niet de eerste keer. Meestal lukt het wel om het op te lossen, maar voor morgenochtend is het echt nodig dat die schoenen er zijn.
Je dochter moet immers een hele dag erop kunnen lopen. Je appt je ex op zondagavond.

Maandagochtend 8.45 uur

Na wat appjes (met enige frustratie) heen en weer spreken jullie af dat hij maandagochtend naar school komt om daar de schoenen aan je dochter te geven.

Jullie komen elkaar tegen bij het uitzwaaien. En als klap op de vuurpijl is ook de nieuwe partner mee van je ex. Dat maakt dat de sfeer er niet beter op wordt.
Jullie staan bij elkaar, maar er heerst een ijzig kille sfeer tussen jullie.

De bus vertrekt. Gedurende de dag zie je wat foto’s voorbijkomen in de groepsapp van de klas. Je dochter kijkt niet heel vrolijk op de meeste foto’s. Bij terugkomst hoor je de verhalen. Maar ook dat je dochter de hele dag buikpijn heeft gehad en misselijk is geweest.

In hoeverre heeft jullie dochter de spanning tussen jou en je ex gevoeld?

Hoogste tijd om die kille sfeer tussen jullie op te lossen! Vind je ook niet?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp